Clio IV znów do serwisu

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Clio IV znów do serwisu

Postprzez wojtuq » 17 sie 2015, o 21:39

przeglądałem strone francuskie.pl i natrafiłem na trzecią akcje serwisową która obejmuje jak poprzednia przewód hamulca w przednich kołach na stronce jest lista do pobrania z numerami vin. http://francuskie.pl/renault-clio-iv-do-serwisu-3/. Mój samochód jest na tej liście poraz drugi.
Pozdrawiam
wojtuq

Bardzo Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez Funmark » 24 sie 2015, o 17:36

Mój jest po raz pierwszy na liście .Czekać na zaproszenie od salonu?. Wojtuq jedziesz na tę akcję przywoławczą do Polski , czy robisz to w Niemczech.

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez wojtuq » 24 sie 2015, o 17:58

Zadzwoń sobie do serwisu do którego jeździsz podasz numer vin i sprawdzą wtedy zrób sobie termin. Robię w Niemczech bo wiadomo to są hamulce i nie daj boże przetrze się przewód i pozabijam ludzi. Jak dzwoniłem do polski to mi powiedzieli, że wpierw patrzą czy on się nie przetarł a jak tak to wymienią nie wiem czy coś z nim robią jakoś go przyczepiają bo się nie pytałem ale zadzwonie jutro i się dowiem i napiszę bo tych niemieckich mechaników lepiej kontrolować.
Pozdrawiam
wojtuq

Bardzo Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez wojtuq » 31 sie 2015, o 13:44

do śmietnika
Pozdrawiam
wojtuq

Bardzo Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez Funmark » 31 sie 2015, o 17:45

wojtuq napisał(a):do śmietnika

Dlaczego?. Akcja przywoławcza ,czy całe Clio na śmietnik :-)

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez wojtuq » 31 sie 2015, o 20:32

temat, clio nie jest ok :)
Pozdrawiam
wojtuq

Bardzo Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez Funmark » 1 wrz 2015, o 14:25

wojtuq napisał(a):przeglądałem strone francuskie.pl i natrafiłem na trzecią akcje serwisową która obejmuje jak poprzednia przewód hamulca w przednich kołach na stronce jest lista do pobrania z numerami vin. http://francuskie.pl/renault-clio-iv-do-serwisu-3/. Mój samochód jest na tej liście poraz drugi.

Wojtuq nie rób paniki na forumie :twisted:

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez Funmark » 1 wrz 2015, o 14:25

wojtuq napisał(a):przeglądałem strone francuskie.pl i natrafiłem na trzecią akcje serwisową która obejmuje jak poprzednia przewód hamulca w przednich kołach na stronce jest lista do pobrania z numerami vin. http://francuskie.pl/renault-clio-iv-do-serwisu-3/. Mój samochód jest na tej liście poraz drugi.

Wojtuq nie rób paniki na forumie :twisted:

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez wojtuq » 1 wrz 2015, o 14:59

czemu robię panikę chce powiadomić posiadaczy clio iv o akcji by nie doszło do żadnego wypadku.
Pozdrawiam
wojtuq

Bardzo Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez Funmark » 3 wrz 2015, o 09:15

wojtuq napisał(a):temat, clio nie jest ok :)

Bo tak piszesz bez sensu.Byłeś w serwisie na akcji przywoławczej?,dostałeś zaproszenie z salonu.Miałeś napisać, bo nigdzie nie ma info o Nowej akcji Renault .Pozdrawiam

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez wojtuq » 3 wrz 2015, o 14:30

To jest trzecia akcja były już dwie poprzednie w linku który zamieściłem pisze ze to jest trzecia akcja i zobacz sobie datę, byłem w serwisie dwa tyg temu i sprawdzali ten przewód i jest wszystko ok. tak dostałem zaproszenie w polsce a teraz mieszkam w niemczech i akcja jest objęta w całej europie
Pozdrawiam
wojtuq

Bardzo Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez mopsik » 13 wrz 2015, o 19:37

A ja na żadna z akcji nie dostałem zaproszenia mimo że 2 razy VIN był na liście.Dostałeś pismo do domu ? czy na stronie była informacja ?

Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez wojtuq » 13 wrz 2015, o 20:19

do domu dostałem, siostra mnie o tym powiadomiła
Pozdrawiam
wojtuq

Bardzo Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez mayn » 13 wrz 2015, o 20:21

mopsik napisał(a):A ja na żadna z akcji nie dostałem zaproszenia mimo że 2 razy VIN był na liście.Dostałeś pismo do domu ? czy na stronie była informacja ?

Taką samą sytuację miał kolega z Clio IV. Auto było wzięte w leasing, więc prawdopodobnie firma leasingowa dostała pismo, nie użytkownik.....

Bardzo Zaawansowany
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez wojtuq » 13 wrz 2015, o 21:56

A oni go nie powiadomili, dlatego napisałem tego posta by osoby nie świadome i nie poinformowane się o tym dowiedziały, bo nikt nie chce by doszło do czyjejś tragedii przez winę kogoś innego.
Pozdrawiam
wojtuq

Bardzo Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez tymek » 14 wrz 2015, o 14:34

Mój samochód też jest na liście, sam zadzwoniłem do salonu i umówili mnie na wizytę. Sprawdzili, okazało się że wszystko jest okej.

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez wojtuq » 14 wrz 2015, o 20:38

no i super i tak ma to działać :), jeżeli chodzi o komunikacje między nami
Pozdrawiam
wojtuq

Bardzo Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez Sizar » 18 wrz 2015, o 15:51

Mojego nie ma na liście ale powiadomienie otrzymałem na stronie MyRenault gdzie jestem zalogowany wiadomość takiej treści:

od 18 WRZESIEŃ 2015 Twój samochód, VIN nr VF15xxxxxxxxxxxxxxx jest przedmiotem akcji przywoławczej.

Dzwoniłem do serwisu i kazali mi podjechać w dowolnej chwili bez umawiania się gdyż ma to trwać tylko chwilę :)

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez soccerchicka » 19 wrz 2015, o 21:27

U mnie to samo.. Dzięki Sizar - spojrzałam z ciekawości.. Nie miałam pojęcia (nie zamierzali nas powiadomić w inny sposób niż na my Renault?) w poniedziałek zadzwonię do serwisu..

edit: jest kolejny komunikat z 26.08.2015 i tu już na liście jest moje auto https://uokik.gov.pl/powiadomienia.php?news_id=11868

Średnio Zaawansowany
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez Sizar » 20 wrz 2015, o 10:30

Hehe....na tej liście i moje się pojawiło :)

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Następna strona

Powrót do Forum Ogólne